Az MME Budapesti Helyi Csoportjának Blogja


Lesavató túra a Merzsén

Posted in Programok Szerző: mmebudapest - 2015/11/10

2015-ben a XVII. kerületi Merzse-mocsár Természetvédelmi Területen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakmai irányítása mellett, a MOL támogatásával teljesen új madármegfigyelő toronyles létesült, melyet október végétől már látogathatnak a kirándulók. Egyúttal elbontásra került a régi balesetveszélyes és természetvédelmi szempontból rossz helyre épült les is, vagyis jelentős változások történtek idén a főváros egyik legértékesebb védett élőhelyén.

Ezen munkálatok szélesebb körű bemutatása végett Egyesületünk Budapesti Helyi Csoportja lesavató túrát szervez 2015. november 15.-re, vasárnapra, melynek keretében bejárjuk a területen létesült és 2015-ben teljesen felújított Merzse-mocsár tanösvény jelentős részét is. A kirándulás során útba ejtjük a védett terület határán létesített új madáretető helyszínét is, ahol madárgyűrűzési bemutatóval kedveskedünk az érdeklődőknek. A fejlesztések kapcsán felmerülő kérdésekre pedig a teljes program ideje alatt készséggel adunk tájékoztatást.

A találkozó helyszíne november 15-én, 9:30 és 9:45 között lesz Rákoskert vasútállomásnál, az állomásépület bal (DK-i) oldalán lévő parkolóban, innen indulunk a kb. 4 kilométeres, kényelmes sétánkra. Az esők miatt a biztonság kedvéért mindenki készüljön zárt lábbelivel.

A túrára mindenkit szeretettel várunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: