Az MME Budapesti Helyi Csoportjának Blogja


Te szedd akciók Budapesten

Posted in Programok Szerző: mmebudapest - 2015/05/08
Tags: ,

Ebben az évben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja aktív részese kíván lenni a május 15-17. között megrendezésre kerülő TeSzedd rendezvénysorozatnak. A több éve zajló szemétgyűjtési program a fővárosban is szemmel látható eredményeket hozott, különösen a védett természeti értékek esetében. Szervezetünk a Fővárosi Önkormányzattal, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatával, valamint a Főkert Nonprofit Zrt.-vel karöltve, közösen hirdet meg 3 helyszínt a háromnapos rendezvény mindegyik napját lefedve. Ezek a pontok egytől egyig értékes helyi védettségű természetvédelmi területeken találhatók, ezért szervesen kapcsolódik egyesületünk természetvédelmi törekvéseihez. Az egyes pontokon zsákok és munkáskesztyűk rendelkezésre állnak, de ha van, érdemes saját kesztyűvel is készülni, mert előre sehol sem lehet pontosan tudni, hogy hány résztvevő jelenik meg az adott helyszínen. A csatolt térképmellékleteken megadunk minden fontos információt, hogy megkönnyítsük a találkozási pontok tömegközlekedéssel történő megközelítését, de felhívjuk a figyelmet, hogy minden helyszín autóval is elérhető. Az egyes térképeket külön is csatoltuk levelünkhöz, hogy belenagyítva jobban láthassátok a megadott részleteket. A megadott kezdő időponttól számítva még 15 percig várjuk az érkezőket a pontokon, utána már az egyes szemétszedési helyszíneken leszünk megtalálhatók. Ha valaki csak később ér rá, azokat is biztatjuk a részvételre, mert a megadott időintervallumok között bármikor lehet csatlakozni a munkához. Kérünk Benneteket, hogy részvételetekkel Ti is segítsétek Budapest megmaradt természeti örökségének hosszútávú megőrzését!

Helyszínek:

1. Rupp-hegy Természetvédelmi Terület
Szemétszedés dátuma: 2015. május 15. (Péntek), 9-től 15 óráig
Találkozási pont: Budapest , XI. Rupphegy, Spanyolrét u. vége az erdő felé (Ld. térképmellékletet is!) Koordinátor neve: Bajor Zoltán
Jellemzés: A terület DNY-i végében elszórt háztartási szemét található erdős területen, mely évek óta csúfítja a védett területet. Az elsősorban üvegekből, műanyag palackokból és egyéb kisebb darabokból álló hulladék elszórva található a hegy közel két hektáros részén. A munka célja ennek a területrésznek a teljes megtisztítása
Figyelem! Amennyiben 12 óra után tervezitek az érkezést, előtte telefonáljatok a 20/252-39-60-as mobilszámra, mert a jelentkezők létszámától függ a munka üteme és kedvező mennyiségű részvevő esetén előfordulhat, hogy hamarabb végzünk a tervezettnél.

A Rupp-hegy TeSzedd pontjához tartozó térképmelléklet Forrás: Google Maps)

A Rupp-hegy TeSzedd pontjához tartozó térképmelléklet Forrás: Google Maps)

2. Palotai-sziget Természetvédelmi Terület
Szemétszedés dátuma: 2015. május 16. (Szombat), 9 órától 16 óráig
Találkozási pont: Budapest , IV. kerület Észak-pesti Szennyvíztisztító Teleptől délre a Zsilip utca kanyarulata (Ld. térképmellékletet is!)
Koordinátor neve: Baráth Norbert (természetvédelmi őrszolgálat)
Jellemzés: A terület D-i részén elszórt hulladék található az ártéri erdőben. Az itt található szemét elsősorban üvegekből, műanyag palackokból és néhány nagyobb darabból áll, mely elszórva megtalálható az egész területen. A néhány hektáros erdőfolt megtisztítása jelentősen hozzájárul a terület esztétikai értékének növeléséhez.
Figyelem! További kérdések, információk kapcsán kérjük a termeszetvedelem@fori.hu e-mail címre írjatok.

A Palotai-sziget TeSzedd pontjához tartozó térképmelléklet. (Forrás: Google Maps)

A Palotai-sziget TeSzedd pontjához tartozó térképmelléklet. (Forrás: Google Maps)

3. Felsőrákosi-rétek Természetvédelmi Terület
Szemétszedés dátuma: 2015. május 17. (Vasárnap), 8 órától 16 óráig
Találkozási pont: Budapest , X. kerület Túzok utca-Keresztúri út sarka (Ld. térképmellékletet is!) Koordinátor neve: Bajor Zoltán
Jellemzés: A 2014-ben, 164 hektáron védetté nyilvánított terület egyik legnagyobb veszélyeztető tényezője az illegálisan kihelyezett hulladékhalmok és elszórt szemét jelenléte. A védetté nyilvánítást követően nagy mennyiségben került elszállításra ezekből, de sajnos még most is több helyen találhatunk szemétkupacokat az értékes élőhelyen. A néhány évvel megkezdett munka idén a TeSzedd programsorozat keretében fog folytatódni.
Figyelem! Mivel a terület kiterjedése igen nagy, a résztvevők a találkozási ponttól távolabb fognak munkát végezni. Így aki 8 óra után érkezik, az mindenképpen telefonáljon a 20/252-39-60-as mobilszámra, hogy a pillanatnyi helyünket pontosan meg tudjuk adni minden érdeklődőnek.

A Felsőrákosi-rétek TeSzedd pontjához tartozó térképmelléklet. (Forrás: Google Maps)

A Felsőrákosi-rétek TeSzedd pontjához tartozó térképmelléklet. (Forrás: Google Maps)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: