Az MME Budapesti Helyi Csoportjának Blogja


125-en vettek részt a Fülemülék éjszakáján

Posted in Érdekességek,Beszámolók,Programok Szerző: mmebudapest - 2013/05/07
Tags: ,

Az idei Fülemülék éjszakája program kedvező időjárás mellett lett megtartva az Óbudai-szigeten. A programon 125 fő vett részt, akik részére kis csoportokban vezetett sétát szerveztünk a sziget közeli területeire.
A séták alkalmával az érdeklődőknek meséltünk a fülemülék életéről, vonulásáról és az éneke kapcsán arról is miért énekelnek általában a madarak. Természetesen a fülemüle mellett más madarakkal is találkozhattak a csoportok tagjai, így szem elé került és sokszor szólt is az örvös galamb. Rajta kívül volt még sárgarigó, csilpcsalpfüzike, fekete rigó, seregély, nagy fakopáncs, zöldike, barátposzáta, tengelic, széncinege. Minden szem elé kerülő madár röviden ismertetve is lett. A séta során a növények is szóba kerültek, így a vérrehulló fecskefű, hagymaszagú kányazsombor, zamatos turbolya, ragadós galaj és más érdekes nevűekkel is megismertettük a jelenlévőket. A növények a fülemülék életében betöltött szerepéről is beszéltünk, hiszen fontos számára a sűrű bokros és az avar megléte is.
A 6 órás séta alkalmával a fülemüle mellett a barátposzáta volt a leghangosabb, ám a program zárásakor a többi madár már elhallgatott, így a fülemüle énekében önállóan is lehetett gyönyörködni.
Köszönjük önkénteseink segítségét, akik nélkül a rendezvényt nem tudtuk volna megvalósítani: Bárdos Imre, Bebesi Zoltán, Dókus Gyöngyvér, Fülöp András, Horváth Júlia, Nagy Dénes, Nagy Marietta, Pethő Judit, Sarlós Dávid, Szeghalmi János, Valovics Szilvia. Köszönet a fotózásért Mecseki Attilának, akinek a fotóiból egy kis ízelítőt adunk közre.

Kincses László

 

Reklámok

Egy hozzászólás to '125-en vettek részt a Fülemülék éjszakáján'

Subscribe to comments with RSS

  1. Kovács István said,

    Azt a következtetést kell levonnom, hogy nem a Budapest csoport részére szerveződik a program, hanem Budapest és vendégei részére. Ez a csalogányos éjszaka nemzetközi volt, mert hallottam „csúnyán beszélőket” is, akik harsányan nyugtázták tetszésüket. Nagyon nehezen tudom kigazdálkodni az időt a madarászásra, de nekem egy kicsit kevés volt most. A kicsi poszáta ugyanúgy tele tudja nyomni hanggal az erdőt, mint a csilp-csalp_Hi. Sokkal erősebb madár leseket is kellene csinálni, már csak azért is, mert nem mindennapi az asztal hangulata sem. Legalább olyan rajongással fogadtak már 10 perccel a kezdés előtt, mintha a gyerekeim vártak volna rám. Óriási!

    Kovács István


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: