Az MME Budapesti Helyi Csoportjának Blogja


Szemétszedő akció a Palotai-szigeten

Posted in Programok Szerző: mmebudapest - 2012/03/26
Tags: ,

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja hagyományteremtő jelleggel 2012-től ismételten szeretne önkéntes szemétgyűjtési akciókat szervezni Budapest védett és védelemre érdemes területein. Felismerve azt a tényt, hogy a főváros zöldfelületei egyes városrészekben igen sok, illegálisan kihelyezett hulladéknak „adnak otthont”, célunk az állami természetvédelmi szervek munkáját kiegészítve hozzájárulni ahhoz, hogy egy tisztább, egészségesebb és élhetőbb városban létezzünk a jövőben.
Az első ilyen jellegű rendezvényt a IV. kerületben található Palotai-sziget Természetvédelmi Területre szervezzük 2012. március 31-én szombaton, ahol az illegálisan kihelyezett hulladékhalmokon túl maga a Duna is nagyon sok szemetet lerak a sziget fái közé áradások idején. A védett ártéri erdő viszonylag kevés szeméttől terhelt, de a közvetlen környezete meglehetősen rossz állapotban van ebből a szempontból. Az előzetes felmérések szerint a teljes területen mintegy 30 köbméter hulladék vár összegyűjtésre és elszállításra.
A találkozó helyszíne a Váci út és Megyeri út találkozásánál lesz jelzett nap reggelén, 8:30 és 8:45 között, az itt található OMV benzinkútnál. Innen 5 perces kényelmes sétával fogjuk elérni a védett terület szegélyét. A Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően az akcióhoz gyűjtőkonténereket, védőkesztyűket, szemétgyűjtő zsákokat és kéziszerszámokat biztosítani fogunk. Szokásunkhoz híven a megjelent önkénteseknek kedveskedni fogunk étellel és itallal a nap folyamán. Természetesen saját szerszámokat és egyéb eszközöket szívesen fogadunk mindenkitől, mivel reméljük elég sokan leszünk ahhoz, hogy minden szerszám „gazdára találjon” a munka során. A területről és a találkozó helyszínéről a csatolt térképes mellékelt ad további információkat.

Figyelem! A védett területen egy természetközeli ártéri erdő van sok kidőlt fával, emiatt a bejárása néhol nehézkes. A Duna közelsége és a kiépítetlen partszakasz miatt pedig elképzelhető, hogy néhol sáros lesz az erdő. Ezért minden kedves résztvevőt arra szeretnénk kérni, hogy ezeket vegyék figyelembe a ruházat szempontjából!

Mindenkit szeretettel várunk!

A terület térképe és megközelítése

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: