Az MME Budapesti Helyi Csoportjának Blogja


Túra a Pilismaróti-öbölnél és a Pomázi síkon

Posted in média,Programok Szerző: mmebudapest - 2012/01/11
Tags: ,

2012. január 14. szombat

A szokásos főtúránk idei első célpontja a Pilismaróti-öböl. A területen elsősorban telelő récékre és szárcsákra lehet számítani. A gyakoribb fajok a kontyos réce, barátréce, kerceréce, de ha szerencsénk van füstös, esetleg fekete réce is szem elé kerülhet. Mivel ez a hétvégi túra egybeesik az országos sasszinkronnal, az eget is folyamatosan figyelni fogjuk, ugyanis jó eséllyel láthatunk rétisast is. Találkozó: 09:30-kor a rév előtti parkolónál. Kocsival érkezők itt le tudják tenni az autót. Volánbusszal érkezők a 7:35-kor a “Budapest(Újpest), Városkapu vasútállomás XIII. ker.” állomásról induló járattal tudnak jönni, ami 9:11-kor érkezik “Pilismarót, szobi rév” megállóhoz. Innen 10 perc sétával érhető el a találkozási hely, egyenesen a rév felé kell sétálni. A túra 3-4 órás lesz. Az autósok közül aki szeretne csatlakozni, velünk tarthat a Visegrádi-öbölhöz is, illetve ha lesznek szabad helyek, akkor megkérjük, hogy hozzanak magukkal tömegközlekedéssel érkezőket is. Az utóbbi hetek nedves időjárása miatt sárra számítani kell! Budapest felé vissza a szobi elágazástól minden óra 4 perckor áll indul busz.

2012. január 15. vasárnap

Az országos sasszinkronhoz kapcsolódva ragadozómadár-megfigyelő túrát szervezünk a Pomázi-síkra. A túra vezetője Bagyura János a hazai ragadozómadár-védelem kiemelkedő alakja. A területen az egerészölyvek mellett nagy eséllyel lehet majd látni vörös vércsét, gatyás ölyvet, kékes rétihéját és vándorsólymot is. Találkozó: 9:15-kor Szentistvántelepi HÉV megállóban. Itt parkolás lehetőség is adott. A túrát 3-4 órásra tervezzük. Odajutás: Gépkocsival, vagy a szentendrei Hévvel. Utóbbi esetében célszerű a 8:38-kor indulóval jönni, a menetidő 29 perc.

Mindenkit szeretettel várunk!

Reklámok

Egy hozzászólás to 'Túra a Pilismaróti-öbölnél és a Pomázi síkon'

Subscribe to comments with RSS


  1. Köszönjük a tegnapi szervezést. Nagyon tetszett. Sok számunkra ismert, és ismeretlen madarat sikerült megfigyelnünk. (Nagy őrgébics, Kis bukó, Nagy bukó, jégmadár, Északi búvár stb.)
    A mai Túrára is tervezzük a részvételt.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: