Az MME Budapesti Helyi Csoportjának Blogja


Madárbarát kert az Eiffel téri parkban

Posted in Érdekességek,madárvédelem,odú Szerző: mmebudapest - 2011/12/27
Tags: , ,

A karácsonyi ünnepek előtti napokban a a DVM Group cégcsoport megbízásából természetbarát eszközöket, berendezéseket helyeztünk ki a Nyugati pályaudvar közvetlen szomszédságában található (VI. kerületi) Eiffel-téren.  A környezeti- és természetvédelmi minősítéshez elengedhetetlenül szükséges beruházás a városi madarak és emlősök védelmét próbálja elősegíteni, így beszűkült urbán életterüket továbbnöveli táplálkozó-, pihenő- és búvóhelyek létesítésével. Ezzel a koncepcióval az első irodai környezetben történő madárbarát fejlesztés valósult meg a Magyar Madártani Egyesület történetében.
A parkba A, B és D odúk kerültek kirakásra, míg az eldugottabb részekre veréblakótelepeket és két nagy etetőt helyeztünk ki. Az odúkat széncinegék, seregélyek és házi verebek foglalhatják el a költési időszakban.
A tetőteraszi szinten a levegőben élő, vadászó állatoknak szolgáltattunk különböző fészkelési lehetőségeket, így házi rozsdafarkúaknak C odúkat, sarlósfecske költőládákat és denevérfajok megtelepedését segítő odúkat, valamint egy vörös vércse ládát helyeztünk ki a hatemeletnyi magas tetőteraszra.

Reméljük jövőre számos madár- és denevér foglalja el és telepszik meg az odúkban, amelyekről természetesen hírt adunk tavasszal, az odúellenőrzési munkáink után.

A munkálatokban segítségünkre voltak: Bajor Zoltán, Berényi Zsombor, Juhász Imre, Ócsai Péter. Valamint köszönjük a DVM Grouptól Gyöngyösi Zsoltnak a megkeresését, és Vidéki Róbert ökológusnak az ajánlását, mert nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a program!

A kihelyezendő odúkat pakolják Imre bácsiék (Fotók: Berényi Zsombor)

A tetőteraszon kihelyezett állványra Bajor Zoltán MME elnök és Juhász Imre örökös tag sarlósfecske költőládákat szerel fel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: