Az MME Budapesti Helyi Csoportjának Blogja


Szalonkales Ócsán

Posted in Programok Szerző: mmebudapest - 2011/03/22
Tags:

A tavalyi évben első alkalommal szerveztünk szalonkalest Ócsán. Most pénteken (márc. 25.) este igyekszünk hasonlóan sikeres programot lebonyolítani.
A fő cél az ebben az időszakban vonuló erdei szalonkák esti húzásának megfigyelése. A terület csak gépkocsival megközelíthető, ezért kérem az érdeklődőket, hogy lehetőség szerint szerveződjenek össze. A vasútállomás 3-4 km-re van, így gyalogosan nem ajánlott érkezni.
A találkozó PÉNTEK ESTE 17:15 körül lenne a selyem-réti tanösvény parkolójában. Innen 300 méteres sétával érhető el a tisztás, ahol a madarak alkonyatkor elkezdenek repülni. A szalonkázás hangulatához hozzájárul a vörösbegyek és az énekes rigók esti koncertje. Az est hangjai miatt is érdemes eljönni. Természetesen az időjárás nagyban befolyásolja a megfigyelés sikerét, de az esti “madárzaj” biztosan nagy élmény lesz mindenkinek.
A szalonkák sötétedés előtt a nappali pihenőhelyükről az éjszakai táplálkozó helyükre repülnek. A megfigyelés során az éles sziszegő hangjukról, hosszú csőrükről és a gyors jellegzetes reptükről lehet felismerni őket.  Kézitávcső használata ajánlott, de rendszerint szabad szemmel is jól láthatóak a madarak.

A területre való odajutás: Budapest felől érkezve keresztül kell haladni Ócsán, majd Bugyi felé haladva az út egy erdőbe ér majd 800-1000 méter után lesz egy nem annyira jól látható lehajtó bal felé és itt található a parkoló. Mivel mi már kicsit előbb ott leszünk, igyekszünk jól látszódni.
Szükséges hozni elemlámpát, mert kifele jövet már eléggé sötét lesz. A napokban esett sok eső miatt nagy sárra van kilátás, mindenképpen ajánlott bakancsban esetleg gumicsizmában jönni.

Kérem aki jönne jelezze, hogy tudjuk kb. hány autóra számíthatunk! Illetve akinél van még hely és tudna másokat is hozni, jelezze!

Szalonkales Ócsán

Reklámok

Egy hozzászólás to 'Szalonkales Ócsán'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bilek Ferenc said,

  Sziasztok,
  Szeretnénk menni ketten vagy négyen, ha márc. 25-én pénteken vagy hétvégén is lesz.
  Kérhetek egy telefonszámot a szervezőhöz?
  Köszönöm:

  Bilek Ferenc
  30/ 692 1287


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: