Az MME Budapesti Helyi Csoportjának Blogja


Programok május utolsó hétvégéjére

Posted in Érdekességek,Programok Szerző: mmebudapest - 2010/05/26
Tags: , , ,

Ezen a hétvégén két rövid programot szervezünk, mindkettőt a Kőbányán található Túzok utcában. Az első akció szombat este lesz. A program során fő cél, hogy halljuk, megfigyeljük az ott élő füleskuvikokat. Hegedüs Dani segítségével, megpróbáljuk megfogni és meggyűrűzni az egyik példányt. Ha sikerrel járunk, akkor lehetséges, hogy testközelből is megcsodálhatjuk a madarat. A területen sok nádi énekesmadár él, amelyek rendszeresen éjjel is énekelnek. A baglyok mellett tehát a Túzok utcai éjszaka hangjaival is megismerkedhetünk. Aki lemaradt a fülemülék éjszakájáról, akkor jó eséllyel most bepótolhatja, ugyanis fülemüle is bőven van a bokrosokban. Az utóbbi időszak nagy esőzései miatt a terület elég sáros, ezért vízálló lábbeli (bakancs, esetleg gumicsizma) ajánlott. Mivel a program sötétben ér majd véget célszerű elemlámpát is hozni.
Találkozó: 19:00 órától a patak hídjánál. (Részletek alább)
Második programunk: Ugyanott a Túzok utcában a CES (Állandó ráfordítású gyűrűzés) keretében madárgyűrűzési bemutatót szervezünk vasárnap délelőtt. A program 6-11 óráig fog tartani. Ez idő alatt bármikor lehet jönni. A halóellenőrzéseket óránként fogjuk végezni. Mindkét program során a gyűrűzést Hegedüs Dani vezeti majd.
A területet autóval és busszal lehet megközelíteni.
Gépkocsival érkezők a Túzok utca kezdeténél levő telep mellett tudnak parkolni, majd be kell sétálni 300 métert a patak hídjáig.

Aki a tömegközlekedést választja az Örs Vezér térről induló 67-es busszal érheti el a helyet  (http://www.bkv.hu/busz/67.pdf). Innen szintén a telep mellett bevezető földútban folytatódó utcán kell bejönni.
A programok vihar vagy nagy eső esetén elmaradnak!

Mindenkit szeretettel várunk!

A túzok utcai nádasban kiépített CES hálóállás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: